dinsdag 7 februari 2012

Elf steden en een beetje clenbuterol!


Je hebt de hele dag gewerkt, uit eten geweest en rond half tien kom je thuis om nog even een half uurtje bankhangend naar de elfstedenkoorts te kijken. Henk Angenent en Erik Hulzebosch klussen weer aardig bij als de laatste helden van ons folkloretocht bij uitstek. Het is tijd voor een nieuwe winnaar sprak Henk. Vrij vertaald hoopt hij natuurlijk dat de tocht der tochten er nooit meer komt. Dan kan hij elke winter weer opdraven en zich laten aanbidden door de steeds jonger wordende jonge nieuwe generatie schaatsers.

Maar was dit het belangrijkste sportnieuws van de dag? Nee, de tour van 2010 heeft een nieuwe winnaar. Dankzij een tegenstribbelend kalf zal Andy onze Joop niet opvolgen als eeuwige tweede. Want hij is nu de winnaar, en als Scarponi dat in Italiƫ is. Maar wat de waarde daarvan is!? Vraag het Pereiro Sio of Menchov. Zij zagen hun palmares opgeleukt worden met een papieren zege. Het is de meest trieste overwinning die je kan boeken. Als je het veldrijden buiten beschouwing laat natuurlijk!

Dus geen El Pistolero de komende jaren. Cadel opgelucht, de Schlecks opgelucht en onze Nederlandse bank opgelucht. Dat scheelt weer een plaatsje. Ik ben er blij mee. Niet met de uitspraak zelf, maar wel met de uitspraak. Het moest er een keer van komen. En dat geldt nu net ook voor de “Tocht der Tochten”. Ik zal blij zijn als de uitspraak er is. Welke uitspraak? Wat maakt mij dat uit, als er maar iets wordt uitgesproken. Dan kunnen we eindelijk verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten